Om Oss

2012

120916

jens.jpg

Vill tacka för ännu en säsong med strålande spel och ganska bra väder om vi bortser från några regnstänk i Värnamo och dagsregn och 25 sekundmeter första dagen i Halmstad. Sköt om er och ha det bra.

Nu är det uppdaterat och efter nogrann räkning av resultaten så står Jens Gustavsson som toursegrare med 389 slag över säsongen han vinner på lägre handicap än Fredrik Lindgren som stannar på samma resulatat. Säsongens etta Tony fick se sig besegrad och slutade på 393 slag.

Helgens tävling över 36 hål vanns av Totto på 153 slag med Lindgrens som tvåa även här 158 och Jens trea på 161 samma resultat som Göth men han har ju lägre handicap.

Säsongen närmar sig sitt slut och jag skall värma mig med rom i vinter, vi får väl se om det finns lite kvar till upptaktsmötet någon gång i januari.

2012-09-18-173254.jpg

Nästa säsongs preliminära datum finns till höger om det är någon som funderar över något.

120818

Så var fjärde och sista omgången färdig. Första rundan på 3 år med regn men det funkade ju, bättre för en del än andra. Jens står som segrare tätt följd av Tony. Det blir spännande i Halmstad för det är rätt jämnt utanför toppen. I sammandraget leder Tony 224 tvåa Jens 228 och Lindgren trea 231. 

Startordning Ringenäs

Boll 1  10:00 Leif Augustsson, Thomas Ljung +35, Thomas Olsson +27, Stephan Carlsson +23

Boll 2  10:08 Claes Malm +20, Johan Göth +17, Mats Waldo +16, Frank Larsson +10

Boll 3  10:17 Janne Ekelund +9, Fredrik Lindgren +7, Jens Gustavsson +4, Tony Samuelsson leder på 224

120722

Dåligt samvete men nu är sidan uppdaterad och grattis Fredrik Lindgren till mycket fina 71 på Kalmar GK och grattis även till segern på Öland samma helg. Vädret var som vanligt super. Väl mött i Värnamo. Leaderboarden är uppdaterad och Fredrik Lindgren leder å 231 tätt följd av Jens Gustavsson på 232 och Tony Samuelsson lite efter på 236. Vi andra ligger lite efter

 

120604

Andra deltävlingen avgjord och Samuelsson gör det igen 74 den här gången, gratulerar. Lite flyt med vädret och regnet uteblev även den här gången. Gränna visade sig från en ganska jobbig sida  och ruffen var som Jens sa så hög att man kunde gömma en ko i den, men det är väl bara att bita ihop och komma igen. Gamebook funkar kanon och är riktigt roligt när man är ute på banan men jag tror att vi måste vara mer noggranna när vi anger våra HCP så blir det inga frågetecken efteråt. Skitbra att vi för scoren på ett kort per boll men skriv gärna mer än första bokstaven i namnet om det är två som har samma bokstav i början på namnet. Nu skall jag inte gnälla mer utan ut och träna så att vi kan få ner Samuelsson från förstaplatsen det blir så dyrt i Halmstad annars om han skall supas ner inför finalen.

120429

Då var första rundan avklarad och det är väl bara att gratulera Tony till 75 netto. Nästa gång kör vi Gamebook fullt ut och jag kontaktar Jens ett par dagar före start så att vi kan skriva in bollarna. Det var ju faktisk riktigt kul att kunna se resultaten på andra live hela tiden. Leaderboarden uppdaterad och det är väl tur att inte alla 4 rundorna räknas kanske.

120106

Så var vi på gång igen, kommer att uppdatera sidan regelbundet nu när bokningarna börjar komma in. Startordningen är lottad och det ordnade sig nästan så att man slipper spela mer än en gång med någon, det falerade lite men jag hoppas att det funkar ändå.

Deltävling 1

1.1 Tomas Olsson 1.2 Thomas Ljung 1.3 Stephan Carlsson 1.4 Tomas Franzén

2.1 Janne Ekelund 2.2 Tony Samuelsson 2.3 Johan Göth 2.4 Mats Waldo

3.1 Claes Malm 3.2 Fredrik Lindgren 3.3 Leif Augustsson 3.4 Jens Gustavsson

4.1 Thomas Berggren 4.2 Frank Larsson 4.3 Christian Petersson 4.4 Magnus Jansson

Deltävling 2

1 Christian Petersson, Leif Augustsson, Johan Göth, Stephan Carlsson

2 Frank Larsson, Fredrik Lindgren, Tony Samuelsson, Thomas Ljung

3 Thomas Berggren, Claes Malm, Janne Ekelund, Tomas Olsson

4 Magnus Jansson, Jens Gustavsson, Mats Waldo, Tomas Franzén

Deltävling 3

1 Frank Larsson, Claes Malm, Mats Waldo, Stephan Carlsson

2 Thomas Berggren, Jens Gustavsson, Johan Göth, Thomas Ljung

3 Magnus Jansson, Leif Augustsson, Tony Samuelsson, Tomas Olsson

4 Christian Petersson, Fredrik Lindgren, Janne Ekelund, Tomas Franzén

Deltävling 4

1 Thomas Berggren, Fredrik Lindgren, Mats Waldo, Stephan Carlsson

2 Magnus Jansson, Claes Malm, Johan Göth, Tomas Franzén

3 Christian Petersson, Jens Gustavsson, Tony Samuelsson, Thomas Ljung

4 Frank Larsson, Leif Augustsson, Janne Ekelund, Tomas Olsson

2011

111120

Så fick man äntligen ur tummen och fixade till detta. Får gratulera Jansson till segern och det är ju fantastiskt kul att det var så jämnt som det var när ni spelade. Hoppas att alla tyckte Elisefarm var bra, nästa gång skall jag försöka äta lite på dagen och inte bara dricka öl efter rundan, iochförsig så biter ju alkoholen lite bättre utan mat i magen. Ses vi inte innan jul och nyår så önskar jag er alla God Jul och Gott Nytt År. 

Vet inte om nedanstående bild kan vara anledningen till segern. Det sägs att det inte skall vara så utan att det var en riktig kamp ända till sista hålet. Men vi kan ju alltid visa vad som händer när man inte limmar tillräckligt.

110813

Nu räcker det Jansson 3 av 4, det är bara att buga.Det tätnar och det kommer att bli ett rafflande slut nere på Elisefarm. På förslag som Leif så lägger vi till en hundring till att spela om som bara gäller de 36 hålen i Skåne. Nu är vi ju vana vid att spela i bra väder så jag försöker få det då också. Vi ses i Skåne. Vi kan ju kolla lite hur vi tar oss ner.

Startordning Elisefarm Lördag 110910

  1. 10.50 Totto ???, Tony 253, Lindgren 252, Janne 248
  2. 11.00 Johan 244, Waldo 239, Jens 239, Thomas F 237
  3. 11.10 Bebben 233, Clabbe 232, Leif 231
  4. 11.20 Christian 228, Frank 227, Jansson 218

 

110806

Hello boys och välkomna åter till verkligheten nu är det bara 48 veckor kvar till nästa sommarsemester. Snart dags för Omberg och sen är det final, finns väl fortfarande en hel del att spela om för en del. Tror vi blir 14 på Elisefarm, det jag vet i dagsläget är att Steve inte skall med. Ha gärna med Er ett svar om ni skall med när vi träffas på Omberg nästa lördag. NU är även leaderboarden uppdaterad så att Ni kan lägga upp Er spelstrategi. Har i leaderboarden tagit med Tottos runda i Vetlanda som han jag och Tony spelade igår och lagt på 10 slag. Han skall ju med till Elisefarm och det är förhoppningsvis ok med Er att man gör så här, han ligger i dagsläget sist.

Enligt information från Svingtips hemsida så har vi en hårt satsande tourmedlem som siktar på Europa touren 2015 vi följer med spänning satsningen och hoppas att vi kan vara en bra sparringpartner.

110702

Janssons andra i år, kan det vara hans tur i år eller spelar nerverna honom ett spratt. Han börjar ta ett grepp men Omberg kan ju ge lite omkastningar inför finalen. Hoppas alla får en bra semester och att rundorna blir många. Har rätt bra kontakt med kansliet på Omberg och de kommer att rapportera alla försök till inspel. Svinga på och kom ihåg att ju mer man tar i ju längre blir slagen. Vi ses på Omberg.

110528

Fy fan vad kallt. Deltävling 2 avklarad på kanongreener i Vetlanda och inte helt otippat så vann hemmahoppet Christian Petersson på 75 netto ( 74 brutto ). Lite omkastningar på leaderboarden men vi har några som hänger sig kvar från förra året Magnus Jansson och Frank Larsson 6 slag efter smyger Thomas Berggren. Då är det Hooks skogsbana nästa gång den 2/7 väl mött då och hoppas att värmen har kommit tills dess.

110430

Så var premiären avklarad och även i år är vädret med oss. Jansson vinner dagens drabbning på lysande 69 slag ( sänkning? ). Nu kan du slappna av de kommande rundorna för vi är ju bara 14 stycken som jagar dig. Kort och leaderboard på Storegate uppdateras när jag kommit åt excelfilen på jobbets server. Efter en datorkrash har jag lärt mig hur bra det är att sprida ut allt. Grattis Jansson och väl mött i Vetlanda 28/5. Detta är Christians hemmabana.

110426

Nu är det nära och alla verkar vara taggade fullt ställ på söndag. En liten besvikelse är att parkbanan i Hook var upptagen den 2 juli men skogsbanan var ledig så den är bokad med starttider enligt texten till höger.

110408

Nu är det snart dags att damma av klubborna. Tror jag värmer som Samulesson i år, jag går till första tee. Hoppas att vintern varit bra för alla och att herrarna som var på Kanarieholmarna tränade mörkerseendet riktigt mycket.

Vi har lite nyheter i år. Friberg har ju som alla vet tagit ett sabbatsår för att leka skinnpajas vi får se om han får komma tillbaka. Nya prospects är Leif Augustsson, Johan Göth, Jens Gustavsson, Mats Waldo, Janne Ekelund och Christian Petersson. Steve kommer i år att vara med och störa och föra liv i alla bollar precis som förra året ( ny driver i år ), han kommer troligtvis inte att spela final då detta krockar med TV pucken. ( han är inte med men junior ) Har man vinstchans och värste konkurrenten går i samma boll som Steve så kanske man kan betala lite till honom för att få lite hjälp på traven.

Har som manager för touren tagit ett eget beslut och höjt insatsen till 200 pengar, så vinsten ger ju faktiskt inte bara ett namn på Trofén utan 1500 spänn, tvåan 900 trean 600. Hoppas att vi även i år får lite spons så att vi som inte är med och delar på pengarna kan få vara med i utlottningen om en glashammare eller en handduk ( har en påse syetui från Martela tiden som jag kan kasta in ). Tackar även för Frank Larssons stöd som ansvarig för medlemsvärvningarna.

Väl mött i Jönköping den 30 april starttiderna står här till höger och telefonnummer och mailadresser kommer via mailen. Till er som är nya tänk på att hitta rätt storkompis och fjäska för så kanske medlemsskapet är permanent.

Ha det C

110307

Vet inte hur mycket ni är inne och kollar men nu finns lite mer tider inlagda. Då var det snart dags för en del att åka på träningsläger hoppas att spriten är billig och att brudarna är många så att det inte blir så mycket golf.

110111

Så var tidbokningen i full gång och Vetlanda är bokat och klart. Jönköping ville att jag skulle återkomma i mars så jag får väl lyda och göra det. Inväntar svar från Hook och Omberg, Elisefarm är preliminärbokat enligt följande:

Hej Claes,

Tack för din förfrågan, här kommer ett förslag på golfpaket för 15 personer:

Ankomst lördagen den 10 september

Golf

Tre rätters middag

Övernattning

Frukost

Golf

Lunch

Ordinarie pris per person: 2515 kr / del i dubbelrum ert pris: 2250 kr

2010

 

101222

Önskar er alla en god jul och ett gott nytt år. Lite kallt just nu men det blir nog bättre. Det lär vara ett nytt namn inristat på troféen, förra årets segrare Bebben. Finns redan 2 namn på den så först var han ju inte eller hur Tony.

Vi har lite nytt på tourfronten vad gäller deltagare och detta kan nog bli riktigt kul. Vi är just nu 15 stycken och det blir nog hårt i toppen nästa år. Det finns nästa år 3 st deltagare som efter förra årets tour får ta på sig ett litet favoritskap.

Fredrik Lindgren slår långt med järnen och ibland rakt, Thomas Franzén lite mindre whisky sista kvällen och en hel hybrid så kommer det att funka kanon, Claes Malm när nervositen för att spela med nya människor varje gång lagt sig så kan han nog slappna av och bli livsfarlig kan också vara så att han skulle behöva muta någon för att få ett hcp som ger mer rätt åt hans sätt att spela.

Vad jag vet så är det inte många som skall tjuvträna i vinter men Frank åker till Thailand i två veckor i januari och de flesta känner väl honom och sitta still i solen är ju en av de saker som han är allra bäst på. Samme man och en annan tyst och lugn man vid namn Jens lär vara på G till Kanarieöarna lite senare. Undrar vad Erland har gjort där som de skall titta på.

Vi har 5 nya deltagare tror jag. Johan Göth på väg att bli halvkines så träningen kommer nog att bli lidande, Jens Gustavsson den man som sliter mest på Nässjös golfbana många rundor blir det, Leif Augustsson var rätt jämn förr men med ålder kommer vishet och ju mer man tar i desto rakare går det. Janne en ny kontakt via Tony som säger sig vara en hobbygolfande tryckeriarbetare sedan har vi en kollega till Leif och Frank som heter Christian Petersson och den egna hemsidan säger väl lite att här kommer nog en del att få tagga upp lite för att hänga med. http://svingtips.se 

101130

Har glömt att tacka för en riktigt trevlig kväll hemma hos Jansson. Bra mat och rätt lagom med alkohol.

101012

Har fått svar från tre nya spelare till nästa år Johan Göth, Jens Gustavsson och Leif Augustsson. Skönt att ha med lite rookies som håller klubbor och skor rena.

100912

Det har tagit lite tid men nu har tiden räckt till och man får gratulera Thomas Berggren som segrare av första året på touren. Jag tycker att det är riktigt kul att alla har velat vara med och att vädret visat sig från sin bästa sida alla sammadragningar. Vill även passa på att tacka Tony för initiativet med tourtrofén grym.

100827

Hello grabbar

Tony har ordnat buss till oss 7 som skall åka ner till Öland på lördagen kostnaden hamnar på mellan 300-350 kr / gubbe. Vi åker väl från Nässjö runt 06.30. Återkommer med tider senare. Har gått igenom årets resultat lite och kommer att ha en liten genomgång vid prisutdelningen. Finns rätt mycket att ta upp då jag har kvar alla scorekort, finns kanske en och annan birdie men det är nog rätt många tripplar och quadruplar.

 

100825

Vet inte riktigt hur många det är som är inne här och tittar men jag gör ett försök. Hur  blir det med transporter ner till Öland vi är 7 stycken som skall ner på lördagen. 3 st tror och hoppas att det skall hjälpa med ett inspelningsvarv men jag tror att för min egen del så hjälper inte det med ett varv utan jag kanske skulle kunna vara hjälpt av ett par säsonger.

100814

Återigen tur med vädergudarna och Eksjö bjöd på sol och värme. Vi lyfter på hatten för Bebben som vinner dagens sammandragning på 72 slag. Många verkar ha börjat inse att det gäller att spela bra och resultaten jämnades ut ganska mycket, innan dagen runda så skiljde det 50 slag från 1-10 här togs det in lite slag och nu är vi nere i 32. Vill även passa på och be om ursäkt för att jag räknar och skriver så dåligt men Franks sjua i slutet var en etta så det blev 231.

Nedan följer startordningen på Grönhögens GK dag 1 2010-09-04

11:00  Steve 237, Clabbe 239, Lindgren 244, Franzén 245

11:10  Friberg 226, Frank 231, Jansson 236

11:20  Tony 213, Bebben 221, Totto 225

Startordningen i bollen är enligt ovan.

Har pratat med en kollega i Kalmar som ofta spelar Grönhögen och han säger att vi valt en perfekt tid att besöka solen och VINDARNAS ö. Kom även ihåg det gamla djungelordspråket att "Män gjorda av tvål löddrar i regn".

100703

Idag får vi gratulera Tony till en 67 och seger på en riktigt varm Nässjö GK. Detta medför även att han tar ledningen på 213 slag efter 3 räknade rundor. Närmst efter är Totto 225, Friberg 226 och Bebben 227 vi andra ligger lite efter men vi har ju fortfarande chansen.

20100703216.jpg

100620

Samvetet har gnagt för felet som påpekats och nu går det inte längre det står fel i texten nedan. Bebben vann på kanonfina 72 och Tony blev tvåa på sina 74. Ställningen är den omvända totalt där ligger Tony 3 slag före Bebben och 25 slag före mig, men jag har bara 3 slag upp till Lindgren.  

100606

Tranås är avklarat och till min stora besvikelse blev det ingen 68 av mig. Får gratulera Tony till det strålande resultatet 74 och seger på hyffsat snabba greener. Vill även välkomna Stefan Lundmark och Thomas Franzén till den första rundan. Tony har tagit ledningen ganska tätt följd av en taggad Bebben. Kan bli riktigt spännande.

Tack för den här gången det var riktigt kul och väl mött i Nässjö den 3 juli

2009

Första träffen av en skara glada ungdomar har hållits och det har utkristalliserats ett utkast till en golftävling på blodigt allvar.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)